Body Lotion Liposome

Talven jälkeen myös vartalon iho tarvitsee erityistä huomiota ja tehokasta kosteutusta. Uusimpana tuotevalikoimaan tullut SkinIdent BODY LOTION LIPOSOME on kosteuttava ja uudistava vartalovoide, joka on koostumukseltaan miellyttävän kevyt. Päivittäiseen käyttöön kuivalle ja hilseilevälle iholle. Voiteen korkea E-vitamiini- ja karotiinipitoisuus yhdessä mo-
nikerrosliposomien kanssa kosteuttaa ja hoitaa ihoa intensiivisesti.

Tämäkin tuote on saatavilla jälleenmyyjiltämme.

Jälleenmyyjä esittelyssä: Beauty Studio Fokus

 
Helsingistä, Töölön urheiluhallin yhteydestä löytyy Beauty Studio Fokus. Yrittäjänä toimii Mira, joka on aiemmalta ammatiltaan lähihoitaja ja on vuonna 2015 valmistunut kosmetologiksi. Hän on myös koulutukseltaan meikkaaja. Oma yritys on toiminut vuodesta 2018 lähtien. Vuonna 2021 Mira on täydentänyt ammattiosaamistaan kouluttautumalla erikoiskosmetologiksi, joissa hän valitsi itselleen tärkeimmät painopisteet: Herkän ja allergisen ihon hoitopalvelut sekä tekniset laitehoidot -opintokokonaisuudet. Vierivä kivi ei sammaloidu ja vuonna 2023 Mira täydensi vielä palvelujaan valmistuessaan BC -Colors värikonsultiksi.
 
Mira kertoo itse: ” Tämän lisäksi olen suorittanut lukuisia kursseja ja käyn maahantuojien koulutuksissa säännöllisesti. Olen myös intohimoinen nettiopiskelija, rakastan tutkia ja löytää tietoa internetin maailmasta. Lisäksi olen etäluentojen suurkuluttaja! Kouluttaudun ja etsin uutta tietoa jatkuvasti työni ohessa, sillä haluan tarjota ajan tasalla olevaa ja tasokasta palvelua asiakkailleni.”
 
Kauneushoitola Beauty Studio Fokus sijaitsee Helsingissä Töölössä, Topeliuksenkatu 41 A Töölön urheiluhallin yhteydessä.
 
(IG @beautystudiofokus)

Super Cream

Dr. Baumann huipputuote! Tehohoitovoide, joka osoittaa, miten selkeä vaikutus bionomisella kosmetiikalla voi todella olla. Runsaasti vaikutusaineita sisältävä, mutta koostumukseltaan kevyt voide sisältää mm. helokki- ja jojobaöljyjä, karitevoita, A-, C-, ja E-vitamiineja, allantoiinia, lesitiiniä ja keramideja.

Kosteuttaa, suojaa, kirkastaa ja tasoittaa ihoa ja lisää sen joustavuutta. Tulokset näkyvät ja tuntuvat. Super Cream sopii kaikille ihotyypeille yhdessä Liposome Multi Active-geelin kanssa. Todellinen tehohoitotuote Super Cure liposomigeelin kanssa. Öljypitoisuus 28%.

Tämäkin tuote on saatavilla jälleenmyyjiltämme.


Puolusta ihoasi

Allergiat- ennaltaehkäisy ja ihon herkistymisen välttäminen ovat parempia vaihtoehtoja kuin allergioiden hoito.

Ärtynyt iho voi johtua monista tekijöistä. Näitä häiriötekijöitä voi olla mm. immuunijärjestelmän häiriöt, lääkkeet ja infektiot. Kun allergeeni on vastuussa immuunijärjestelmän vasteen laukaisemisesta ihossa, puhutaan allergisista ihosairauksista. Kun elimistö reagoi johonkin vieraaseen tai mahdollisesti tunnistaa jonkin ns. ”itselleen haitallisen” aineen, immuunijärjestelmä ylireagoi ja vapauttaa vasta-aineita suojellakseen itseään. Tällainen ihon puolustusreaktio laukaisee mm. iholla polttavan tunteen, punoituksen, ihottuman ja jopa paukamia. 

 Atooppinen ihottuma-ekseema

Atooppinen ihottuma on yleisin ihosairaus, erityisesti lapsilla. Se vaikuttaa joka viidenteen lapseen, mutta myös aikuiset kärsivät tästä tilasta. Yhden ekseeman selityksen uskotaan johtuvan heikentyneestä ihon suojabarriääristä, jolloin se kuivuu ja altistuu ärsytykselle sekä tulehdukselle. Syyllisiä voivat olla perinnölliset- ja ympäristötekijä sekä iholle levitetyt ainesosat, jotka ovat vieraita ihon rakenteelle. 

Noin puolella atooppista ihottumaa sairastavista on todettu filaggriini-geenissä muutoksia, joiden uskotaan osaltaan liittyvään atooppisen ihottuman syntyyn näillä henkilöillä. Jos filaggriinia säätelevässä geenissä on muutoksia, iho voi kuivua ja ihon läpi pääsee tällöin helpommin immuunipuolustusta aktivoivia aineita.

Näitä ärsyttäviä aineita voivat olla kemialliset säilöntäaineet, kemialliset aurinkosuojat, hajusteet ja väriaineet ihon- ja hiustenhoitotuotteissa.

 Dr. Baumann bionomiset ihonhoitotuotteet keskittyvät monien iho-ongelmien ehkäisyyn, mukaan lukien: allergioiden välttäminen ja hoito. Käyttämällä vain täysin ihoyhteensopivia sekä ihoidenttisiä ainesosia tuotteissa, tarkoitetaan sitä että, ainesosat vastaavat ihon rakennetta ja sisältöä joka tasolla. On selvää, että jos iho tunnistaa ainesosat luonnollisena osana sisältöään, allergioita ja ärsytystä ei tapahdu. Hajusteiden, väriaineiden mineraaliöljyjen, kemiallisten säilöntäaineiden ja kemiallisten aurinkosuoja-aineiden välttäminen tuotteissa on selkeä strategia: ”ihon terveys edellä”. 

Vahingoittuneen ihon suojabarriäärin uudelleenrakentaminen.

 Jokaisen Dr Baumann -ihonhoitovoiteen tehtävänä on rakentaa ja tasapainottaa vaurioitunutta ihoa. Jokaisen voiteen rakenne ja sisältö tukevat ja parantavat ihon luonnollista rakennetta.

 Dr. Baumann Liposome Multi Active Ceramide ja Ceramid ampulli vahvistavat ihon ylintä, heikentynyttä suojakerrosta (stratum corneum). Keramidien tehtävä on mm. suojata ihoa ympäristövaikutuksilta ja kosteuden menetykseltä sekä korjata vaurioitunutta hydrolipidikerrosta joka suojaa ihoa bakteereilta ja toksiineilta. Monikerrosliposomit kuljettavat välttämättömiä ravintoaineita ja kosteutta koko orvaskeden alueelle saavuttaen myös ihon tyvisolukerroksen.

Valoihottuma

Allergisessa valokosketusihottumassa allergeenina toimii jokin kemikaali tai lääkeaine; esimerkiksi aurinkosuojavoide tai kosmetiikan hajuste. Oireet voivat jatkua pitkäänkin, vaikka oireita aiheuttavan aineen käyttö olisi jo lopetettu. Oireina ihon punoitus, turvotus, halkeilu, polttava tunne iholla, rakkulat, paukamat, hilseily ja ihottuma. Reaktioiden ilmaantuminen voi kestää muutamasta tunnista kymmeneen päivään, mutta ne ilmenevät tyypillisesti kolmen päivän kuluessa. Hoidettunakin oireet voivat kestää kahdesta viikosta jopa kuukauteen.

Nokkosihottuma (urticaria)

Urticaria aiheuttaa iholle kutiavia punaisia laikkuja tai paukamia. Ihon kosketusallergia, hyönteisten pistot ja/tai puremat, lääkkeet ym tekijät voivat laukaista nokkosihottuman.  Turvotus voi joskus olla urtikarian ainoa oire, mutta tavallisesti sitä on paukamien lisäksi. Raapiminen ja fyysinen tai henkinen stressi sekä ahdistus voivat pahentaa nokkosihottuman oireita.  Tästä syystä nokkosihottumaa voidaan joskus kutsua stressi-ihottumaksi. Nokkosihottumalla on taipumus ilmaantua nopeasti altistuksen jälkeen ja reaktio heikkenee muutamassa tunnissa tai päivässä.

Koska allergioihin ei ole parannuskeinoa, allergian laukaisevien tekijöiden välttäminen tai allergiaa aiheuttavien ainesosien käytön vähentäminen voi auttaa estämään reaktioiden syntymistä. Dr. Baumann ihonhoitotuotteiden käyttäminen on erittäin hyvä alku.

 

Tuotteiden käyttö herkän ja sääolosuhteisiin reagoivan ihon hoitoon:

Yö- ja päivä:

Puhdistustuotteet (kasvovesi) – Cleansing Milk tai Cleansing Gel ja Tonic Lotion ihotyypin mukaan.

Liposomi (yksi pumppu) – Liposome Multi Active Ceramid

Ampullit (pari tippaa) – Humidity/Lecithin/Ceramid 

Voiteet – Sensitive Cream / ihotyypin mukaan

Silmänympärysiho – Eye Gel tai Eye Cream

NaamiotLiposome Mask (tarvittaessa), levitetään iholle, ei poisteta, käytä 2–3 kertaa/viikko. Cream Mask for Dry Skin, 2–3 kertaa viikossa (vaikutusaika 10-15 min, poista varovasti lämpimällä vedellä huuhtoen)

 Aurinkosuojavoide (mineraali) SPF 20, 35 tai 50

 

Tuotteiden käyttö ekseeman, dermatiitin tai psoriaasin hoitoon:

 Yö- ja päivä:

Puhdistustuotteet (kasvovesi) – Cleansing Milk tai Cleansing Gel ja Tonic Lotion ihotyypin mukaan.

Liposomi (yksi pumppaus) – Liposome Multi Active Ceramid

Ampullit (pari tippaa) – Humidity/Lecithin/Ceramid 

Voiteet – Zinc Cream ja/tai Sensitive Dry Skin 

Silmänympärysiho – Eye Gel tai Eye Cream

Naamiot – Liposome Mask (tarvittaessa), levitetään iholle, ei poisteta, käytä 2–3 kertaa/viikko

 Aurinkosuojavoide (mineraali) SPF 20, 35 tai 50


Talvi-ihon hyvinvointi

Talvisin ihonhoidossa on aina omat haasteensa. Kylmä ja tuulinen ulkoilma, lämmityksen aiheuttama ja
huoneilman kuivuminen ym. luovat erityistarpeita ihonhoitoon. Muun muassa nämä tekijät aiheuttavat
ihon suojaavaan pintakerrokseen ja itse asiassa koko ihoon epätasapainon, jonka vaikutus ei ole ainoastaan
pinnallinen. Ihon pinnalta haihtuu tärkeitä ainesosia, kuten hyaluronihappoa, joka johtaa sekä ihon
öljypitoisuuden, että kosteuspitoisuuden alenemiseen. Ihon suojaaminen ja tasapainottaminen astuvat
tässä kohdin arvaamattoman tärkeään rooliin ”talven selviytymissuunnitelmassa".

Sisältä ulospäin

Jos ihon syvemmät kerrokset kärsivät vakavasta kosteuden puutteesta, ei ole järkeä käyttää voidetta,
vaikka se olisikin täyteläistä. Tällaista ongelmaa tulee hoitaa tyvisolukerroksesta alkaen, eli siellä missä ihon
solut syntyvät. Dr. Baumann monikerrosliposomit on suunniteltu tunkeutumaan syvälle ihoon ravitsemaan
ja kuljettamaan soluille tärkeitä ravintoaineita sekä kosteutta. Ne myös korjaavat ihon rakennetta,
varastoivat tärkeitä komponentteja solujen käyttöön ja suojaavat ihoa ulkoisilta vaurioilta. Iho pystyy
käyttämään näitä liposomien tarjoamia komponentteja päivittäin palauttaakseen tai ylläpitääkseen ihon
hyvinvointia. On hyvä huomioida, että liposomeja pidetään edelleen tehokkaimpina vaikutusaineiden
kuljettajina ihoon. Ne pystyvät kulkeutumaan helposti ihon tyvisolukerrokseen. Liposomien rasvahapot
pitävät solut hyvinvoivina ja estävät solujen kosteuden menetystä. Myös rasvahapot ovat tärkeä ja
olennainen osa jokaisen Dr. Baumann-voiteen koostumuksessa. Ne suojaavat ihoa ympäristön
haittavaikutuksilta, estävät kosteuden haihtumista ja ylläpitävät talikerroksen tasapainoa.

Ihon sameus pois kuorinnalla

Kuorintavoiteen käyttö kahdesti tai kolmesti viikossa auttaa poistamaan kuolleita soluja ja antamaan iholle
raikkaan ja kirkkaan olemuksen. On selvää, että edellä suositeltuja suositeltua Dr. Baumann
monikerrosliposomeja tulee käyttää välittömästi kuorinnan jälkeen. Tämän jälkeen iholle lisätään
ihotyypille valittu Dr. Baumann hoitovoide.

Ampulleilla lisätehoa

Ihon lisääntynyt kuivuus vaatii lisätoimenpiteitä. Ihon nesteytys vaatii kaksi tärkeää ampullia, Dr. Baumann
kosteusampulli (Humidity), joka sisältää hyaluronihappoa ja ureaa valmiina kuljetettavaksi syvälle ihoon
liposomien avulla sekä Dr. Baumann keramidiampulli (Ceramid) suojaamaan ihoa ympäristön
stressitekijöiltä ja kosteuden menetykseltä.

Voiteiden merkitys talvi-ihon hoidossa

Kaikki Dr. Baumann-voiteet vastaavat koostumukseltaan ihon hydrolipidikerroksen rakennetta, joten niitä
voidaan suositella sen mukaan, miten täyteläistä voidetta kulloinkin tarvitaan. Herkälle reaktiiviselle iholle
tulee käyttää joko Sensitive-linjan jojoba-öljyä sisältävää voidetta tai vaihtoehtoisesti Essential-linjan
voidetta, jonka rasvahappokomponenttina on kookosöljy. Auringon vaurioittamalle tai kypsälle iholle
suositellaan käytettäväksi Baobab-voidetta, joka sisältää E-vitamiinia ja omega-rasvahappoja.

Todellinen herkkupala

Lisäravinteiden ja -kosteuden lisäämiseksi ihoon käytetään Dr. Baumann Liposome Mask-hoitonaamiota
vähintään kahdesti viikossa. Tämä tuote lisää ihoon upean hehkun!

Aurinkosuoja

Ihon suojaamista UV-säteiltä ei saa talvellakaan unohtaa. UV-säteet ovat voimakkaita ympäri vuoden, jopa
pilvisinä talvipäivinä. Dr. Baumann aurinkotuotteet suojaavat ihoa tehokkaasti sekä turvallisesti ja ne
sisältävät myös paljon ihoa hoitavia sekä ravitsevia ainesosia.

Auringon aiheuttama ihon valovanheneminen

Ihon kronologinen ikääntyminen on täysin luonnollista ja siihen vaikuttaa ikä sekä genetiikka. Ihon ikääntymisprosessiin voidaan vaikuttaa, mutta sitä ei voida estää. Ihon valovanheneminen yleensä johtuu puolestaan huolimattomasta ihon suojaamisesta auringossa. Ruskettunut iho mielletään usein seksikkääksi ja upeaksi. Ehkä näin onkin, mutta se ei ole hyvä, saatikka turvallista iholle.

Ihon valovanheneminen voi johtua luonnollisista UV-säteistä tai keinovalosta, kuten solarium. Liiallinen UV A ja UVB säteille altistuminen aiheuttaa ehdottomasti juonteita, ryppyjä ja ihon veltostumista. Se myös pahentaa couperosaa tai ruusufinniä, pigmentti- eli maksaläiskiä ja hämähäkkisuonia.

UV-altistus aiheuttaa ihosoluissa DNA-muutoksia, jotka voivat johtaa jopa ihosyövän puhkeamiseen. Jo syntynyt DNA-vaurio on peruuttamaton, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö ihon ulkonäköä voitaisi kohentaa. Erilaisilla erikoishoidoilla ja -tuotteilla voidaan poistaa ja häivyttää ihon värväytymiä, juonteita sekä ryppyjä. Ihon aineenvaihduntaa voidaan myös stimuloida ja kaikki nämä toimenpiteet parantavat ihon sävyä sekä laatua.

Keillä on suurin riski?

  • vaalea iho
  • pisamat
  • suvussa esiintynyt ihosyöpä
  • vaaleat silmät ja hiukset
  • holtiton auringonotto
  • solarium

Lisäksi jotkut terveydelliset ongelmat voivat lisätä ihon aurinkoherkkyyttä

  • autoimmuunisairaudet
  • auringolle herkistävät lääkkeet
  • tietyt synteettiset aurinkosuoja-aineet
  • herkistymiseen liittyen, hajusteita ja/tai synteettisiä säilöntäaineita sisältävät tuotteet

Miten Dr. Baumann ihonhoitotuotteet voivat auttaa?

Kuten tiedämme, liiallinen auringonotto on enemmän kuin pintaongelma. Tehokkaampaan ja intensiivisempään ihon hoitoon tarvitaan vaikutusainekuljettajia. Dr. Baumann Multi Active Liposome E + C monikerrosliposomituote on juuri tällainen. Tuotteen sisältämät antioksidanttiset vitamiinit (E, C, A) auttavat estämään ja korjaamaan ihovaurioita, jotka johtuvat haitallisista kemikaaleista. Antioksidantit voivat hidastaa ihon ikääntymistä ja vähentää UV-säteilyn aiheuttamaa kollageenin rikkoutumista. C-vitamiini vaalentaa ja kirkastaa pigmentoituneita ihoalueita.  A-vitamiini auttaa ihosoluja uudistumaan ja pysymään elinvoimaisina.

Bionomiset Dr. Baumann-liposomit lisäävät ihoon myös hyaluronihappoa, rasvahappoja, ja muita välttämättömiä ravintoaineita, jotka auttavat ihoa korjaamaan ja suojaamaan itseään. Liposomit sekä

Niasiiniamidilla, eli B3-vitamiinilla on monia merkittäviä ominaisuuksia, mutta jos sinulla on auringon vahingoittama iho, tämä tuote on välttämätön. Se hillitsee liiallisesta melaaniinin tuotannosta aiheutuvaa hyperpigmentaatiota ihossa ja vaalentaa jo olemassa olevia läikkiä.

Erityisesti hyperpigmentaation hoitoon ja sen ehkäisyyn kehitetty Bleaching Cream -voide sisältää niasiinia ja alfa-arbutiinia.

Tehokas yhdistelmä hoitaa hyperpigmentaatiota tehokkaasti (sisältää kemiallisia valkaisuaineita ja on siksi täysin kemikaaliton).

Luonnollisesti täysin kemikaaliton aurinkotuote on välttämätön kemikaalien vuoksi ihonhoidossa itse asiassa stimuloivat hyperpigmentaatiota, aiheuttavat allergioita ja herkkyyttä, ja ne ovat yhteydessä toisiinsa muihin vakaviin terveysongelmiin.

Ihon pinnan hoitaminen yksinään ei riitä

 

Esittelyssä Dr. Baumann Bionomiset monikerrosliposomit

Kun tuotteita levitetään iholle, tarvitaan tehokkaita ratkaisuja parantamaan ihon kautta imeytyviä, eli hoitoaineiden transdermaalisia ominaisuuksia. Marraskeden luonnostaan ihoa suojaavan ominaisuuden (barriäärin) vuoksi ihonhoitoaineiden ja ainesosien imeytyvyys rajoittuu automaattisesti. 

Dr. Baumann ja Dr.  Henrich tietävät, että ihonhoidon tehokkuuden varmistamiseksi ei riitä ihon pintakerroksen hoitaminen, vaan koko epidermiksen hoitaminen on erittäin tärkeää, mukaan lukien tyvisolukerros, jossa uudet ihosolut syntyvät.

Vaikuttavien aineiden kulkeutuminen ihoon liposomien avulla parantaa ihonhoidon tuloksia ja mahdollisuuksia todella tehokkaisiin hoitotuloksiin.

Dr. Baumann monikerrosliposomit (ja liposomit yleensä) voivat sulkea sisäänsä erilaisia ​​aineosia, eli vitamiineja, rasvahappoja, hyaluronihappoa, ureaa, keramideja ja muita välttämättömiä ravintoaineita sekä kuljettaa niitä soluihin ja solunväliaineeseen epidermiksen sisällä. (Tietyt liposomit pystyvät kuljettamaan aineita jopa verenkiertoon, mutta ne ovat vain lääketieteelliseen käyttöön).

Erityisesti viime vuosina on osoitettu liposomien ja nanosomien olevan tehokkaimpia ainesosien kuljetusjärjestelmiä iholle.

Ihon läpäisevyyden tehostajat sisältävät liuottimia, kuten lesitiiniä ja glyserolia. Ne lisäävät ihon läpäisevyyttä paikallisesti käytettävien, levitettävien ainesosien osalta. 

Yksittäinen liposomi tunnetaan yksikerrosliposomina ja jos liposomin kerroksia on useampia, niitä kutsutaan monikerrosliposomeiksi.

Dr. Baumann liposomit ovat kaikki monikerroksisia (jopa 12 kerrosta) ja ne on luotu jäljittelemään ihon luonnollisia fosfolipidejä.  Solukalvot, solunväliaine ja osa solujen sisältämästä aineesta koostuvat fosfolipideistä. Nämä taasen koostuvat lesitiinistä ja Dr. Baumann liposomit koostuvat pääosin lesitiinistä., joka on siis solukalvojen pääkomponentti.

Liposomit pystyvät varastoimaan vesiliukoisia tai öljymäisiä aineita. Syy miksi liposomeja käytetään ihonhoitotuotteissa, on niiden ylivoimainen ihon kunnon korjaaminen, ainesosien varastointikyky ja voittamaton kuljetusjärjestelmä.

Iholle levitetyt liposomit alkavat sulautua solukalvoihin.

Liposomit eivät ole vain suora kuljetusjärjestelmä ihoon, vaan ne voivat myös toimia aktiiviaineina pitkänkin aikaa. Niiden sisältämän arvokkaat ainesosat voivat varastoitua solunväliaineeseen ja solukalvoihin.

Dr. Baumann monikerrosliposomien hoitovaikutus voidaan myös kohdistaa tiettyihin iho-ongelmiin tai ihonhoidon haasteisiin, kuten psoriaasiin, akneen ja tietysti ne ovat myös olennainen osa ihon ikääntymistä ehkäiseviä hoitoja.

Dr. Baumann liposomin monikerrosrakenteessa yksi liposomi on kapseloitu toiseen. Jokaisen kerroksen kokoa pienennetään sen varmistamiseksi, että ne voivat tunkeutua epidermiksen läpi basaalikerrokseen asti. Mitä pienempi liposomi on, sitä syvemmälle se kulkeutuu, aina orvasketeen asti.

 

Liposomit koostuvat siis kahdesta lipidikalvosta, jotka muodostavat pallomaisen rakenteen, Kalvot taasen muodostuvat fosfolipideistä, joiden rakenteessa on hydrofiilinen ja lipofiilinen pää. Jokaisen liposomin hydrofiilinen osa vetää puoleensa ja/tai sisältää vesipohjaisia ​​elementtejä, kuten esimerkiksi hyaluronihappoa, ureaa, C-vitamiinia B3-vitamiinia (niasiinia),

Fosfolipidin lipofiilinen osa sisältää rasvahappoja (Dr. Baumann ja BeauCairen linjoissa kasviöljyt) ja SkinIdent-linjassa rasvahapot luodaan bioteknisesti laboratoriossa, uuttamalla kasveista /kasviperäisistä aineista.

Näitä monikerrosliposomeja käytetään kuljettamaan ihon kanssa identtisiä ja ihon kanssa yhteensopivia ainesosia koko epidermikseen, jotta ne suojaavat sekä korjaavat ihon rakenteita ja tukevat solujen hyvinvointia orvaskeden jokaisessa kerroksessa.

HUOM! Liposomeja EI saa KOSKAAN käyttää yhdessä muiden paitsi Dr. Baumann tuotteiden kanssa, koska ne kuljettavat ihoon myös ei-toivottuja tai hyödyttömiä ainesosia.