Tietoa

Tietoa

Kosmetiikkateollisuus on tehnyt työtä luodessaan illuusioita mainonnan avulla. Kauniit ja nuoret naismallit, joita käytetään mainoskampanjoissa antavat kuluttajien ymmärtää, että käyttäessäsi näitä tuotteita sinusta tulee yhtä kaunis. Jokainen muotivillitys kylvää uutta toivoa siitä, että ihon vanhenemista ehkäisevien tuotteiden kehittelyssä on saavutettu uusia tuloksia. Nämä ihonhoitotrendit eivät muuta sitä tosiasiaa, että ihomme luonnolliset tarpeet eivät muutu. Upeilla purkeilla ja pulloilla, joissa on mukana ripaus ylellisyyttä ja eleganssia, ei ole mitään tekemistä voiteiden hoitavuuden tai iholle sopivuuden kanssa. Ne vain nostavat tarpeettomasti tuotteiden hintaa. Sama voidaan todeta ylenmääräisten pakkausmateriaalien osalta, jotka vain lisäävät ympäristömme jätekuormitusta. Ne eivät saa ihoamme näyttämään yhtään kauniimmalta. Me haluamme valita toisenlaisen tien ja keskitymme vain ja ainoastaan olennaisiin seikkoihin ihonhoidossa. Tämän vuoksi oli välttämätöntä määrittää ja osoittaa tieteellisesti seuraavat tärkeät kriteerit puhuttaessa ihotautioppiin perustuvasta ihonhoidosta.

1. Soveltuvuus
2. Tehokkuus
3. Eettinen sitoutuminen eläinten ja ympäristön suojelemiseen

Tärkein asia ihonhoitotuotteissa on niiden pitkäaikainen ja jatkuva soveltuvuus iholle. Kaikki tuotteet ovat aluksi iholle soveltuvia, mutta käyttäjät eivät voi niihin luottaa. Kuluttajille on tärkeää se, että tuotteet soveltuvat pitkäaikaiseen käyttöön ja eivät aiheuta ihon herkistymistä, joka johtaa valitettavan usein ajan saatossa allergioiden puhkeamiseen.

Paras mahdollinen tapa välttää allergioiden puhkeamista on pahimpien allergeenien välttäminen. Tutkijat, kuten ihotautilääkärit ja allergologit, jotka työskentelevät allergioiden parissa, tietävät useiden kosmetiikassa käytettyjen ainesosien soveltuvuuden iholle. Vilkaisu ihotautiopin kirjaan osoittaa meille, että säilöntäaineet, väriaineet ja hajusteet ovat yleisempiä allergeeneja. Ihonhoitotuotteiden vaikutuksen pitäisi perustua ihon parhaaseen mahdolliseen kuntoon saattamiseen, yksilölliset ja geneettiset rajat huomioiden. Tämän saavutamme yhdistämällä harmonisesti ihoystävällisiä vaikutusaineita ja vitamiineja erittäin tärkeisiin monikerrosliposomeihin, jotka sisältävät ihon endeemisiä lipidejä. Monikerrosliposomit ovat erityisen tehokkaita ihotautioppiin ja tieteeseen perustuvissa ihonhoitotuotteissa.

Meille tuotteiden eläinystävällisyys on itsestäänselvyys, koska tiedämme, että ei ole olemassa eläinperäistä ainesosaa, jolle ei löydy kasvipohjaista vaihtoehtoa. Saavutamme ympäristöystävälliset tuotteet ja loistavan hinta-laatusuhteen käyttämällä kauniisti muotoiltuja pakkauksia, ilman uloimpia pakkauksia.

”Bionomia” on elämänlakeihin perustuvaa tiedettä. Nämä lait ovat ihonhoitotuotteidemme kehittelyn perustana. Tämä tarkoittaa sitä, että huomioimme ihmiskehon ja -ihon aineenvaihdunnan toiminnan sekä toisaalta kannamme huolta ympäristöstämme tilasta.

Bionomisten ihohoitotuotteiden periaatteet ovat:

  • Ainesosien valinta, johon sovelletaan dermatologian ja allergologian tietämystä takaa tuotteiden optimaalisen yhteensopivuuden.
  • Tavoitteena on valita ainesosat joiden teho on tieteellisesti todistettu sekä dokumentoitu ja jotka ovat näin iholle hyödyllisiä.
  • Harmonia ainesosien ja ihmisihon fysiologian sekä anatomian välillä. Tällaiset tuotteet saavutetaan, kun mahdollisimman moni tuotteissa käytetty ainesosa on endeeminen, eli luonnostaan ihossa esiintyvä.
  • Ympäristöystävällisyys välttämällä tarpeettomia pakkauksia.
  • Eläinystävällisyys kieltäytymällä eläinperäisten ainesosien käytöstä.

Poikkeuksellinen sopusointuisuus

Ainesosien tieteellinen valikoiminen minimoi allergioiden kehittymisen todennäköisyyden ja luo pohjan poikkeukselliselle sopusointuisuudelle. Tietyt hajusteet ja säilöntäaineet lukeutuvat kaikkein voimakkaimpiin kosmetiikassa käytettyihin allergeeneihin. Tähän viitataan ammatillisessa kirjallisuudessa, esim. “Blue List” kirjassa (julkaisija ECV) ja relevantissa dermatologian kirjallisuudessa.
Vaikka olisit näennäisesti käyttänyt allergeenisia aineita sisältäviä ihonhoitotuotteita pitkänkin aikaa, niiden säännöllinen käyttö saattaa johtaa allergisiin reaktioihin kuukausien, jopa vuosien kuluttua. Ei ole mikään ihme, että yhä useammat ihmiset puhuvat ihoallergioistaan. Kiinnostuksestamme asiakkaitamme kohtaan emme halua ottaa tätä riskiä. Tämän vuoksi DR. BAUMANN tuotteiden kehittelyssä on tehty merkittäviä tutkimuksia, jotta ne säilyisivät pitkään ja tuoksuisivat miellyttäviltä, sisältämättä hajusteita, eteerisiä öljyjä tai säilöntäaineita.  Tietyt yksittäiset erikoistuotteemme sisältävät eteerisiä öljyjä ja niiden käytössä on otettu huomioon kosmeettisia tuotteita koskevat lakisääteiset määräykset.

Tieteellinen paikkansapitävyys ja rehellisyys

Takaamme, että DR. BAUMANN- tuotteet eivät anna perättömiä tai liioiteltuja lupauksia. Tavoitteenamme on antaa sinulle ja ihollesi parasta, perimäsi sallimissa rajoissa.

Tuotteemme sisältävät arvokkaita kasviöljyjä, mutta ei mineraaliöljyjä tai raakaöljypohjaisia parafiinejä. Mineraaliöljyt ja parafiinit ovat hinnaltaan edullisia ja alentavat merkittävästi kosmeettisten tuotteiden valmistuskustannuksia. Kuitenkin tutkimuksien mukaan suurina pitoisuuksina ne saattavat jättää iholle sen toimintaa haittaavan ohuen kerroksen. Tämä heikentää ihoa suojaavan luonnollisen barriäärin muodostumista. Mineraaliöljypitoisten tuotteiden käytön lopettamisen jälkeen iho saattaa hetkellisesti kuivua ja siihen voi ilmestyä näppyisyyttä, vaikka ihoa on hoidettu luonnonöljyjä sisältävillä DR. BAUMANN tuotteilla. Tässä tapauksessa ihon hoitoa tulisi jatkaa DR. BAUMANN tuotteilla. Tällä tavoin ihoa suojaava barriääri voi uusiutua ja iho pystyy taas säilömään itseensä enemmän kosteutta.

Tieteellinen asiantuntemus

DR. BAUMANN kosmetiikka valmistetaan erityisen tarkasti laatua valvoen. Tuotteemme on tarkoitettu tiedostaville ja valveutuneille kuluttajille, jotka arvostavat korkealaatuista kosmetiikkaa. Kaikki tuotteita koskevat päätökset tehdään pätevien tutkijoiden toimesta (lääkäri, kosmetiikan kemisti), jotka ovat myös yrityksen perustajia. Keskitymme sinun ja ihosi hoitamiseen emmekä alati vaihtuviin kosmetiikan trendi-ilmiöihin, jotka ovat ihonhoidollisesti hyvinkin arveluttavia.

Vastuullisuus; ihmiset, eläimet ja ympäristö

DR. BAUMANN kosmetiikan tärkeinä päämäärinä on ympäristön ja kaikkien luontokappaleiden suojeleminen. Tämän vuoksi emme käytä tarpeettomia pakkausmateriaaleja purkkien tai pullojen ympärillä. Pyrimme myös uusiokäyttämään kaiken mahdollisen pakkausmateriaalin ja kierrätämme sekä lajittelemme kaikki jätteemme.

Eläinsuojeluun perustuen emme käytä tuotteissamme kuolleista eläimistä peräisin olevia ainesosia. Merkittävin osa kosmetiikassa yleisesti käytetyistä eläinperäisistä aineista tulevat tehoeläintuotannosta syntyvistä teurasjätteistä.

Todellinen eläintensuojelu tarkoittaa sitä, että vastustamme kaikenlaista eläinten surmaamista. On ristiriitaista tappaa sellainen, jota haluaa suojella.

Koska yrityksemme on sitoutunut eläinten oikeuksien suojeluun, on selvää että emme käytä tuotteissamme mitään eläinperäisiä ainesosia. Niillä ei ole mitään lisähyötyjä verrattaessa niitä kasviperäisiin ainesosiin.

Terveellinen ruokavalio

Terveellisen ruokavalion merkitystä ihonhoidossa ei voida koskaan korostaa liikaa.  Syömällä terveellisesti ja tasapainoisesti pystytään edistämään terveyttä fyysisesti, henkisesti ja emotionaalisesti. Ruoka ei pelkästään ylläpidä terveyttä ja auta ehkäisemään sairauksia, vaan se myös auttaa meitä saamaan terveyden takaisin ja pitää meidät kauniina ja nuorekkaina.

Lääketieteellisestä näkökulmasta katsottuna tasapainoinen ja monipuolinen kasviruokavalio (lihaton) on ihmiselle kaikkein terveellisintä. Runsaan lihansyönnin haitallinen vaikutus elimistöömme on jo tieteellisestikin todistettu.