Kuiva iho

Ihanteellista päivittäistä ihonhoitoa kotona

Onko ihosi kuiva, arka, hilseilevä ja eloton? Kiristääkö ja kutiaako ihosi? Tuntuuko ihosi karhealta? Sinulla on todennäköisesti kuiva iho, joka on ihotyypeistä yleisin. Kuivan ja herkän ihon saa aikaan useimmiten lipidien puute epidermiksen (ihon uloin kerros) suojakerroksessa. Näiden lipidien puuttumisesta seuraa merkittävä ja vääjäämätön kosteuden haihtuminen. Kosteuskato johtuu ihon suojakerroksen vaurioitumisesta. Näin ollen myös allergeenit ja saasteet pääsevät tunkeutumaan ihoon helpommin.

Tällöin iho reagoi lisääntyneellä herkistymisellä myös ulkoisiin ärsykkeisiin. Tutkimukset osoittavat, että levittämällä iholle mineraaliöljyjä (kuten parafiinejä), ihon suojakerroksen toiminta häiriintyy. Tämä voidaan todeta siitä, että iho ja erityisesti huulet tarvitsevat jatkuvasti seuraavaa annosta mineraaliöljyjä luodakseen sinetöivän vaikutuksen (huokosten tukkiminen) ehkäistäkseen tulevia kuivumisen merkkejä. Tieteelliset tutkimukset ovat todistaneet, että ihoidenttisten lipidien ja liposomien käytöllä, ilman kemiallisia säilönaineita ja hajusteita, iho alkaa nopeasti uudistaa suojakerrostaan ja se on välittömästi silmin nähden kosteutetumpi! Kun ihosi suojakerros on vahingoittumaton, se tuntuu pehmeämmältä, sileämmältä ja lisäksi pienet juonteet ja rypyt tasaantuvat.

Mahdollisia kuivuuden aiheuttajia:

 • perimä
 • hormonaaliset muutokset
 • väärä ihonhoito, kuten puhdistustuotteiden liian voimakkaat ainesosat
 • solariumin liiallinen käyttö
 • vääränlainen ihonhoito solariumin jälkeen
 • mineraaliöljyjä ja mineraalivahoja sisältävät ihonhoitotuotteet
 • talituotannon vähentymisen aiheuttama ihon ikääntyminen
 • kylmälle ja kuumalle ilmanalalle altistuminen
 • vääränlainen päivittäinen ihonhoito

Järkevien ihonhoitotuotteiden tulisi tukea ihoa ehjän, sitä suojaavan kerroksen rakentamisessa ja taata sen optimaalinen kosteuspitoisuus. Seramideista, linolihapoista, fosfolipideistä ja sfingolipideistä koostuvat liposomit ja muut hyödylliset rasvahapot vahvistavat kuivan ihon vaurioitunutta suojakerrosta. Ne myös ehkäisevät iholta kosteuden haihtumista. Tämän vuoksi kuiva tai herkkä iho vaatii sarveiskerrokseen lipidien muodossa olevia rakennusaineita, kosteutta ja öljyjä ihonhoitotuotteissa. On suositeltavaa välttää kaikkia kyseenalaisia ainesosia kuten mineraaliöljyjä, mineraalivahoja ja tuotteisiin ”piilotettuja” puhdistavia aineita, joita löytyy useista ihon- ja vartalonhoitotuotteista. Nämä ainesosat voivat häiritä solujen välisen suojakerroksen rakentumista. Tämä pätee myös meikkituotteisiin.

Tulisi muistaa, että vaihtamalla mineraaliöljyjä sisältävät ihonhoito- ja meikkituotteet ihoidenttisiä ainesosia sisältäviin tuotteisiin, voi aiheuttaa harmitonta ja lyhytaikaista ärsytystä iholla. Iho voi tuntua tällöin myös aavistuksen kuivalta. Tämä johtuu siitä, että iho saattaa kärsiä hetkellisestä kosteuskadosta ja tällöin iho-ongelmat saattavat myös korostua. Tällaisia oireita voi ilmetä muutaman päivän ajan. Tämä johtuu mineraaliöljyjen ”eristävän” vaikutuksen katoamisesta. Iho tarvitsee aikaa sen luonnollisen suojakerroksen palauttamisessa. Hetkellinen ihon ärtyminen on siis positiivinen merkki, sillä se merkitsee ihon luonnollista uusiutumista.

DR. BAUMANN ja erityisesti SkinIdent® tuotteilla varmistat, että ihosi saa erittäin vaikuttavia ja aitoja hoitavia ainesosia ikääntymistä vastaan. Ne antavat myös ihollesi optimaalisen suojan. Ne tukevat ihon suojatoimintoja ja varmistavat ihanteellisen kosteustasapainon säilymisen.

 • ihosi ei ole enää stressaantunut ja kireä
 • ihosi näyttää tasaisemmalta ja pehmeämmältä
 • ihosi puolustautuu tehokkaasti ennenaikaista ikääntymistä vastaan
 • ihosi sarveiskerros ei paksuunnu kohtuuttomasti
 • ihosi tuntuu jälleen hyvältä

Hoida itseäsi ja perhettäsi päivittäin vain tuotteilla, jotka takaavat korkeimman mahdollisen turvallisuuden ihollesi ja terveydellesi. Vain silloin kosmetologi- ja hoitolakäynnit ovat hyödyllisiä ja tehokkaita. Kosmetologinasi neuvon mielelläni sinua ainesosista ja ihonhoitotuotteista, jotka sopivat juuri sinun ihollesi! Tällä tavoin voin myös ottaa vastuuta ihostasi ja auttaa sinua aikaansaamaan ihosi parhaimman mahdollisen ulkonäön ja kunnon.

Voit ladata ”Kuiva ja kosteusköyhä iho” – esitteen tästä!