Haitalliset ainesosat

Kosmetiikassa käytettyjen ainesosien ymmärtäminen = kuluttajien suojeleminen.

Kuluttajien suojelemiseksi on jokaisessa kosmeettisessa tuotteessa oltava lakisääteinen ainesosaluettelo, eli INCI lista. Valitettavan vähän tiedetään mitä näiden vaikeaselkoisten nimien takana piilee. Tämän vuoksi olemme listanneet yleisimmin kosmetiikassa käytettyjen kemiallisten säilöntäaineiden, hajusteiden, mineraali- ja raakaöljyjen nimitykset. Vältettäviä aineita ovat muun muassa:

Hajusteet:
Perfume, fragrance

Kemialliset säilöntäaineet:
Dibromodicyanobutan, 4-Hydroxybenzoic Acid, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Cethylpyridinium Chloride, Chlorhexidine, Dichlorobenzyl Alcohol, DMDM Hydantoin, Formaldehyde, Imidazolidinyl Urea, Diazolidinyl Urea, Dehydroacetic Acid, Sodium Dehydroacetate, Methylisothiazolinone, Methylchlorisothiazolinone, Methyldibrome Glutaronitrile, Cetrimonium Bromide, PHB-Ester, Polyamidopropyl Biguanide, Phenoxyl Ethanol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Sorbic Acid, Benzoic Acid,  Triclosan, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Quaternium 15, Iodpropinylbutylcarbamate.

Mineraaliöljyt:
Petrolatum (Vaseline), Paraffinum-Liquidum, Paraffinum-Subliquidum, Cera Microcristallina, Microcrystalline wax, Ozokerite, Ceresin wax

Takaamme, että DR. BAUMANN tuotteissa ei käytetä kemiallisia säilöntäaineita, hajusteita, mineraaliöljyjä tai raakaöljypohjaisia parafiinejä.

Mikäli haluat lisää tietoa iholle hyödyllisistä ja haitallisista ainesosista kosmetiikassa, suosittelemme seuraavaa kirjallisuutta:
The “Blue List” kirja on tarkoitettu kosmetiikan parissa työskenteleville. Se esittelee luokittelun kosmetiikassa käytetyistä aineista, allergisen riskipotentiaalin mukaan.   The “Blue List” kirja on toteutettu seuraavien tekijöiden toimesta: Dr. H.P Fiedler, Wiesbaden; Prof. Dr. H. Ippen, Göttingen; Prof. Dr. F. H. Kemper, Münster; Prof. Dr. Dr. N.P. Lüpke, Osnabrück; Prof. Dr. K. H. Schulz, Hamburg; Dr. W. Umbach, Düsseldorf.

Toinen hyvin informatiivinen kirja, joka soveltuu niin kosmetiikan parissa työskenteleville, kuin kuluttajillekin, on kotoisalta nimeltään ”kosmetiikan INCI-sanakirja” (Identification of cosmetic ingredients in accordance with the INCI-designations), tekijöinä Dr. Ernst W. Henrich ja Dr. Thomas Baumann. Siinä arvioidaan yleisimmin kosmetiikassa käytettyjen ainesosien siedettävyyttä, allergiariskiä ja vaikuttavuutta. Lisäksi se erottelee kasviperäiset ainesosat eläinperäisistä, jolloin eläinystävälliset kuluttajat ja kasviruokavaliota noudattavat henkilöt voivat tehdä parhaat mahdolliset päätökset valitessaan itselleen ihonhoitotuotteita.