Luonnon vaikutusaineet

Dr. Baumann tuotteissa suositaan luonnollisia vaikutusaineita ja yksittäiset ainesosat tutkitaan tarkoin, jotta niillä olisi paras mahdollinen terveyttä edistävä vaikutus ihonhoidossa. Tuotteissa käytettyjen ainesosien teho ja vaikutus ihoon on tieteellisesti todistettu ja dokumentoitu.

Allantoini

Allantoini edistää ihan uusiutumista, rauhoittaa, lievittää tulehduksia, ehkäisee epäpuhtauksien muodostumista, tasoittaa ja pehmentää ihoa.

Aloe Vera

Aloe Vera on paksulehtinen kasvi, joka sisältää n. 160 erilaista vaikuttavaa ainetta esim. vitamiineja, aminohappoja, kasvuhormoneja ja antibioottisia aineita. Aloe Vera lievittää tulehduksia, rauhoittaa ja viilentää esim. auringon polttamaa ihoa, edistää solunjakautumista, elvyttää, kosteuttaa, suojaa ja hoitaa ihoa.

A-vitamiini

Ihonsuojavitamiini ja antioksidantti, joka tehostaa ihon uusiutumista, mikroverenkiertoa ja kollageenisynteesiä.

Betakaroteeni

Rasvaliukoinen vitamiini, jolla on antioksidanttinen vaikutus. Se ehkäisee vapaiden happiradikaalien haittavaikutuksia, suojaa tyydyttymättömiä rasvahappoja hapettumiselta ja kuuluu ns. ihonsuojavitamiineihin.

C-vitamiini

Antioksidantti, joka suojaa ihoa vapailta radikaaleilta, tukee kollageenisynteesiä ja vahvistaa siten ihon rakennetta ja lisää sen joustavuutta.

Luonnollinen E-vitamiini

Suojaa ihoa vapaiden radikaalien ja UV-säteiden haittavaikutuksilta sekä korjaa jo syntyneitä vaurioita. Se myös lisää ihon kosteuspitoisuutta ja edistää ihon uusiutumista.

Helokkiöljy

Helokkiöljy on arvokkaimpia ja vaikutukseltaan parhaita kosmetiikan valmistusaineita. Helokkiöljy hoitaa kuivaa, karkeaa ja hilseilevää ihoa. Se pehmittää, kosteuttaa, elvyttää, rauhoittaa, vilkastuttaa verenkiertoa ja ehkäisee epäpuhtauksien syntymistä.

Hevoskastanjauute

Hevoskastanjauute elvyttää verenkiertoa, vahvistaa verisuonten seinämiä, ehkäisee tulehduksia, laskee turvotusta, kiinteyttää ihokudosta ja suodattaa UV-säteitä.

Hyaluronihappo

Hyaluronihappo on dermiksen soluväliaineen luonnollinen rakenneosa, jota valmistetaan bioteknisesti bakteerien avulla. Se kosteuttaa tehokkaasti ihoa, korvaa puuttuvaa soluväliainetta, edistää kollageenin muodostumista, tasoittaa ihoa ja lisää sen joustavuutta.

Jojobaöljy

Jojobakasvista saatava koostumukseltaan nestemäinen vaha eli monoesteri, joka pienen molekyylikokonsa ansiosta pystyy imeytymään jopa ihon dermikseen saakka. Se toimii antioksidanttina, tasapainottaa ihon toimintoja, kosteuttaa ja elvyttää rasittunutta ihoa.

Kaoliini

Puhdistettu valkoinen saviaines, jolla on ihoa puhdistava, kuona-aineiden poistumista edistävä ja kevyesti supistava vaikutus.

Karitevoi eli shea-butter

Siedettävyydeltään hyvä öljy. Se kosteuttaa, elvyttää ja ehkäisee tulehduksia, aktivoi ihon toimintoja, suojaa ihoa ulkoisilta rasitteilta ja korjaa esim. UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita ja ehkäisee kosteuden haihtumista.

Seesamiöljy

Sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja parantaen verenkiertoa ja solujen hapensaantia. Se lisää ihon joustavuutta, neutraloi UV-säteilyä ja suojaa ihoa vapaiden radikaalien haittavaikutuksilta.

Seramidit

Seramidit ovat ihon omia rasva-aineita eli niitä esiintyy luonnostaan ihosolukon rakenteessa. Ne vahvistavat ihon rakennetta ja vastustuskykyä. Seramidit lisäävät ihon kosteuspitoisuutta, suojaavat ihoa infektioilta ja lisäävät ihon joustavuutta.

Lesitiini

Fosfolipidi eli rasva-aine, joka on kasvi- ja eläinsolujen luonnollinen rakenneosa. Se parantaa solujen aineenvaihduntaa, lisää solujen muodostumista, pehmittää, kosteuttaa, vahvistaa ja tasoittaa ihoa.

Liposomit

Liposomien rakenneosia eli fosfolipidejä esiintyy luonnostaan ihosolun seinämässä ja solunväliaineessa. Kosmetiikassa käytettävät liposomit pystyvät korvaamaan täysin iholta puuttuvat fosfolipidit. Siten ne vahvistavat, kosteuttavat ja korjaavat ihon rakennetta.

Makadamiaöljy

Pehmittää, rauhoittaa ja suojaa ihoa ulkoisilta rasitteilta sekä tasapainottaa ihon kosteus- ja rasvapitoisuutta.