Kylmä ja kuiva talvi-ilma rasittaa erityisesti ihoamme. Keramidipitoiset tuotteet auttavat selviytymään paremmin ihoa rasittavasta pakkasajasta.

Miksi iho tarvitsee keramideja?

Keramidit ovat yksi mekanismeista, jotka pitävät koossa ihon läpäisyesteen. Ne muodostavat 50 % ihon ylimmästä kerroksesta ja ovat rasvahappoja, jotka ylläpitävät ihon suojakerrosta pitäen ihon kosteutettuna. Keramidit ovat erityisen tärkeitä tehokkaalle ihon suojatoiminnalle.

Ne ovat erityisen tärkeitä, koska niiden puutteella on olennainen rooli siinä, miltä iho näyttää ja tuntuu ja/tai miten se puolustautuu ulkoisia tekijöiltä, kuten ilmansaasteita ja UV-säteiltä vastaan. Keramidit toimivat kuin laasti tiilien välissä – jos tiilet ovat ihosoluja, keramidit auttavat pitämään ihon koossa. Lisäksi keramidit, jopa enemmän kuin retinoli, niasiiniamidi ja peptidit, ovat yksi ikääntymistä estävistä ”voimalaitoksista”, jotka ovat osaltaan vastuussa ihon hyvinvoinnista.

Ihon läpäisyesteen vahvistaminen auttaa ihoa säilömään kosteutta ja edistää sitä tuottamaan luonnostaan lipidejä itse. läpäisyesteen vahvistaminen tehostaa kahden tietyn keramidin esiasteen, fytosfingosiinien ja sfingolipidien tuotantoa – itse asiassa ne auttavat ihoa valmistamaan enemmän keramideja, jotka ovat erityisen tärkeitä herkkäihoisille. Erityisesti mm. atoopikkojen ihon läpäisyeste on normaalia heikompi.

Heikentynyt ihon suojamekanismi tekee ihosta herkemmän reaktioille, joten mikä tahansa ihosuojaa vahvistava aine voi auttaa vähentämään herkkyyttä. Se, että keramideja on luonnostaan ihossa, tarkoittaa myös sitä, että keramidit sopivat kaikille ihotyypeille eivätkä aiheuta ärsytystä.

Keramideja tai niiden esiasteita löytyy seuraavista Dr. Baumann tuotteista:
Dr. Baumann-linjan Liposome Multi Active Ceramid ja Liposome Multi Active Super Cure tuotteet ja Super Cream-voide.
SkinIdent-linjan Liposome Ceramid ja Ceramid Cream-voiteet

Kaikista näistä tuotteista löytyy myös 10 ml tutustumispakkaukset.

Löydä lähin jälleenmyyjä.